
dilluns, 28 de febrer del 2011
dijous, 17 de febrer del 2011
Elements d'un còmic

A partir de la següent presentació, enumera i defineix tots els elements a tenir en compte en l'elaboració d'un còmic, comenta els diversos tipos de "globus" o "bafarades" ("bocadillos" en castellà), els diferents plànols possibles, els angles de visió, ...
Explica la importància dels dos elements bàsics del còmic: el text i la imatge.
També pots ajudar-te consultant els "Aspectes tècnics" de la web que ja has consultat en una altra activitat.
LA IDEA: lo primero que tenemos que pensar para saber de que va el comic.
LA VIÑETA: El principal elemento del cómic, la succesión de viñetas es la que permite crear la historia.
LOS BOCADILLOS: es el espacio donde colocamos el texto que piensa o dice un personaje tiene dos partes: rabillo y globo.
EL CONTINENTE: líneas que delimitan el espacio total de la página.
EL CONTENIDO: és las imagenes y palabras que aparecen dentro de cada vinyeta.
EL BOCADILLO: espacio donde se coloca el texto. Los bocadillos son diferentes según el setimiento que expressan.
LA CARTELERA: es la voz del narrador y su forma rectangular.
EL CARTUCHO: es una cartelera que enlaza dos viñetas consecutivas.
LA ONOMATOPEYA: imita el sonido y aparece dentro o fuera del globo.
Relat castellà setmana 5
Al entrar en la recepción del hotel vi una persona agachada que solo le salía una chepa. Me acerque al mostrador, y vi su cara deformada, la cual no me hizo mucha gracia verla. Decidí salir por la puerta ya que no me hacia mucha gracias hospedarme en ese hotel. Cuando estaba a punto de salir por la puerta, escuche un ruido. Me di la vuelta de repente, y vi que ya no estaba aquella silueta de la chepa que tanto “repelus” me daba. Una voz me susurraba al oído una voz muy agobiante... Nunca volverás... Nunca volveras... Nunca... hahahaha
dilluns, 14 de febrer del 2011
Personatges de còmic

Activitat 1. Tria un personatge de còmic americà, un d’espanyol, un de franco-belga i un de japonès (de qualsevol època). Comenta’n la breument les particularitats, els temes que tracta, el públic a qui va adreçat i dóna les dades conegudes sobre el o els autors de cadascun d’ells.
Batman (conocido inicialmente como The Bat-man) es un superhéroe creado por los estadounidenses Bob Kane y Bill Finger (aunque sólo se reconoce la autoría al primero) propiedad de DC Comics. Su primera aparición fue en la historia titulada El caso del sindicato químico de la revista Detective Comics n.º 27, lanzada por la editorial National Publications en mayo de 1939. Su principal enemigo es el Joker. Tiene un coche que se llama Batmobil. Aquest personatge va adreçat a tot tipus de públic.
Mortadelo es un personaje creado por Francisco Ibáñez en 1958 para su serie Mortadelo y Filemón, en la que ejerce de coprotagonista junto a su jefe Filemón. Como influencia de la posguerra, ambos nombres evoca alimentos; Mortadelo serían un eco de mortadela.Con los años, Mortadelo ha logrado mayor popularidad que su jefe, hasta el punto de dar título a la revistas Mortadelo (semanal), Especial Mortadelo (quincenal) y Super Mortadelo (mensual).Así como a los billetes Mortadelo, que podían canjearse en diferentes promociones de la editorial. En esto ha tenido mucho que ver su condición de rey del disfraz, que le permite transformarse, para asombro de todos, en cualquier animal, planta u objeto, desde un elefante hasta una campana pasando por un cactus o por una baldosa. Este personaje va dirigido a un público más infantil.
Las aventuras de Tintín (cuyo nombre original, en francés, es Les Aventures de Tintin et Milou) es una de las más influyentes series europeas de historieta del siglo XX. Creada por el autor belga Georges Remi (Hergé), y característica del estilo gráfico y narrativo conocido como "línea clara", está constituida por un total de 24 álbumes, el primero de los cuales se publicó en 1930 y el penúltimo en 1976(el último, Tintín y el Arte-Alfa, no llegó a terminarse, aunque se publicaron posteriormente los bocetos realizados por el autor). Aquest personatge va dirigit a un públic més infantil.
Shin-chan (クレヨンしんちゃん, Kureyon Shin-chan?, llamado en otros países simplemente como Shin-chan) es un manga costumbrista del mangaka Yoshito Usui† (臼井儀人), y una serie de animación sobre la vida de Shinnosuke Nohara, un niño de 5 años particularmente travieso. El manga está inconcluso, debido al fallecimiento de su autor, cuya muerte fue confirmada el 20 de septiembre del 2009. La editorial confirmó que el manga estaría cerrado para finales del año 2009. Sin embargo, la serie de televisión seguirá transmitiendo capítulos nuevos. Poco más tarde se confirmó que el manga tendrá una secuela. Aquest personatge és molt famós, entre el públic infantil i juvenil.
Activitat 2. Comenta quins d’aquests personatges han esdevingut després dibuixos animats i quina difusió i èxit han obtingut?
Todos los personajes mencionados en l'actividad anterior han acabado siendo dibujos animados.
Activitat 3. Tria una historieta de qualsevol país i comenta els diversos personatges, els temes, el públic a qui va adreçat i la relació amb la societat on es presenta.
En esta historieta podemos ver que salen 2 personajes: Magfalda y un hombre.
El tema que se toca en la historieta es de politica.
El publico al cual va dirigido es el publico adulto.
La relacion con la realidad es que los prollectos han de crecer, porque són pequeños.
Mafalda es originaria de Buenos Aires. Su autor es Quino.
El còmic

1. Com definiries tu el còmic?
Un llibretó en el qual hi han imatges i dibuixos amb una serie de bafarades o expressions, en el qual els personatges parlen.
2. Busca alguna definició de còmic, anota-la tot posant-hi la referència d'on l'has trobat i compara-la amb la teva.
Un còmic o historieta il·lustrada (popularment també conegut com a Patufet a causa de l'antiga popularitat de la revista En Patufet i també com a tebeo per la difusió del 1917 al 1998 de la revista TBO), és una narració realitzada mitjançant una seqüència d'imatges o il·lustracions juxtaposades de forma deliberada, que tenen com a objectiu transmetre una història o qualsevol informació al lector, alhora que s'emporta una impressió estètica
3. Resumeix la historia del còmic
Amb el proposit de fixar un inici en la trajectoria historica del comic, una majoria dels especialistes han volgut veure en The yellow kid (1896), del estadounidens Richard F. Outcault, la primera historieta.
El cómic també va tenir una epoca dorada. Aquesta coincideix amb la crisis dels 30. Son els anys qye apareixen algunes d'aquestes obres:Buck Rogers (1929), de Philip F. Nowlan y Dick Calkins; Flash Gordon (1934), de Alex Raymond; Dick Tracy (1931), de Chester Gould; Terry y los piratas (1934), de Milton Caniff; y Tarzán (1929) y El Príncipe Valiente (1937), ambas de Harold Foster.
Coincideix amb el periode del llançament comercial de cuatre personatges, molt conegust e imitats:El Hombre Enmascarado (1936), Mandrake el mago (1934), Superman (1938) y Batman (1939)
dijous, 10 de febrer del 2011
Defensa del consumidor

A. Explica amb les teves paraules els següents conceptes:
1. Publicitat deslleia: La publicitat deslleial (art. 6 i 6 bis):-aquella que pel seu contingut, forma de presentació o difusió provoca el descrèdit, denigració o menyspreu directe o indirecte d'una persona o empresa, dels seus productes, serveis.
Aquella que indueix a confusió amb les empreses, activitats, productes, noms, marques o altres signes distintius dels competidors.
2. Publicitat enganyosa:Es defineix com la publicitat que "de qualsevol forma, inclosa la presentació, indueix o pot induir a error els seus destinataris, i afectar d’aquesta manera el seu comportament econòmic, o perjudicar o ser capaç de perjudicar un competidor" (art. 4t de la Llei 34/88 LGP). S'indueix a error quan de la interpretació o captació global d'aquella publicitat, ens fem una idea o expectativa que no es correspon amb la realitat de l'oferta (característiques del producte-servei o condicions d’adquisició o obtenció). En la consideració d'una publicitat enganyosa el que té importància és allò que entenem, no allò que se'ns diu literalment, tenint en compte que la forma com se'ns transmet un missatge –expressions, imatges, composició gràfica, informació omesa o oculta– és el que pot generar en nosaltres, com a destinataris o destinatàries, una determinada interpretació o idea.
3. Publicitat subliminar: La publicitat subliminar-la llei la defineix com aquella que mitjançant tècniques de producció d'estímuls d'intensitats frontereres amb els llindars dels sentits o anàlogues, pugui actuar sobre el públic destinatari sense ser conscientment percebuda. Cal indicar que no hi ha hagut, fins al moment, cap sentència judicial, ni resolució de l’Administració ni de cap associació d’autoregulació que faci referència a aquest supòsit d’il·licitud.
Aquella que infringeixi allò disposat en la normativa que reguli la publicitat de determinats productes, béns, activitats o serveis .
B. Resumeix els drets dels consumidors catalans
Els drets i interessos dels consumidors protegits són:
a) La protecció de la salut i la seguretat
b) La protecció dels interesos economics
c) La informació i l'educació en la amteria del consum
d) La representació, la consulta y la participació
e) La protecció juridica y la reparació de danys.
f) La defensa del medi ambient i la calitat de vida
dimecres, 9 de febrer del 2011
dilluns, 7 de febrer del 2011
UN PRODUCTE, DIFERENTS RECLAMS

En la imatge utilitzada per la revista, podem veure a la dona en una pose sensual, en la qual ens crida la antenció perqué es troba en primer pla i despreés trobem més petit a la colonia.
En el video, podem veure també que encara que s'anuncia la colonia, tenen més importancia els dos actors.
El que ens vol mostrar l'anunci crec que amb aquesta colonia et sentiras segur, i els agradaras als altres.
http://www.youtube.com/watch?v=XHr07QRK0B8
Anunci de premsa

Busca la imatge de l’anunci d’una revista i fes-ne un comentari global tenint en compte cadascun dels aspectes següents:
IMATGE: La imatge no es que sigui massa atractiva perquè aquest anunci va dirigit a les dones perquè es una colonia. I no te res a veure que surti una dona que es considera atractiva ja que és un anunci d'una colonia.
En la imatge podem trobar a la mateixa dona que surt dos vegades amb diferents plans, la dona és atractiva.
A la imatge podem veure el pot de colonia que s'anuncia.
Aquest producte dona ganes de comprar-lo.
b. TEXT DE L'ANUNCI:
L'eslogan que apareix és Calvin Klein.
No apareix cap missatge, potser ho podem considerar: A new fragance
Hi apareix el logotip de la marca, no és exactament el logotip, però sempre posen el nom als seus anuncis.
Podem veure que hi ha diferents estils de lletra i grandaria.
No apareix cap tipus de excalamció i de prigunta retòrica.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)